KLIK LA YE

February 24, 2011

You really made my day!!(@_@)


ME AND AINA!!!

To Aina :  You really made my day(^_*)

Yesterday my Bestie, Aina sent me a message.
And this is how the message sound:

“  Thanks Una(me), Awaklah kawan kita yang terbaik dunia dan akhirat.  Sayang Una”

Ok, I don’t know why, but this message really makes me smile (aku tersengeh melebar sampai ke telinga woo)..hehe..  I felt “great+awesome+superb” appreciated.  Hehe..


Here, there are some quotes about Friendship:)






Btw, yup I really love u too Aina..kinda hard to explain but my love to you will last forever!!!  Nothing can change it.. heee....(^_*) 


gua kawan palin cool kt dunia:  Schubert Serenade($_$)

February 23, 2011

A Letter to Romeo.(jiwang mode)






Dear You,

Once upon a time,
I had travel around the world. Just to search for the most wonderful thing in this world, this awesome world.

Went to Egypt, I saw the great pyramid of Giza, still, just stones and sands..(Liar100X!!haha.. I've never been there pon b4):p

So I went to beaches. I watched sunset. I had say to myself, "How lovely...". But still, it doesn't last forever. Its gone..

So I climbed up to the mighty Everest. Just to watch the sunrise. I waited so long. Sadly, it last for a while. Im  tired.(derr, this is totally PROPA, I've never climb up to Mount Everest laaa, but Mount Kinabalu, yes I DO!!)haha:p

So I lay down. I saw the stars. Blinking and wink wink. Again, yet too far from me.

Now I wonder, what is the most wonderful thing in this world. Sometimes we just can't see. Blind. Blinded by things we wanted to see. Suddenly, I realized, the most wonderful thing in this world is not things, but a person, It is you ♥

Seriously, it's you. The way you smile, your face, laugh, blushing, your ego, your coolness and the way you care for me. I love every single thing about you. So now, I don't need to travel anymore. Cause I found the most wonderful person in this world, it was U!! ♥ 





errkk??romantic??ok fine, jiwang sungguh aku harini..oouucchh can't believe that i wrote such a mushy lovey dovey letter mcm ni...kahkahkah!!(^_*)
Btw, letter in hanya ditulis dan ditokok tambah oleh aku dan tiada kena mengena dengan sesiapa..act, aku plan nk tulis exactly lebih kurang sama mcm ni untuk ROMEO aku in future...ok bye!!wakaka:D

awesome person, sapa lagi kalau bukan:  Schubert Serenade($_$)..kahkah!!PROPA100X!!:))

February 22, 2011

I'M A PERSON, SO I MUST BE STEREOTYPED!! (^_*)


CHECK THIS OUT FRIENDS!!  THIS IS AWESOME!! (@_@)


I’m a lesbian, so i must have a crush on every girl i see.
I have alot of guy friends, so i must be fucking every single one of them.
I smile alot, so i must have the perfect life.
I listen to reggae, so I must be a stoner.
My opinion matters, so I must be a bitch.
I’m comfortable with my body, so I get around?
I’m friends with a lot of guys, so I’ve must have hooked up with all of them.
I like to help out, so I must be a suck up.
I’m black, so I must be ghetto.
I’m black, so I must be stupid.
I’m Mexican, so I must be low class.
I’m bisexual, so I must get around.
I’m straight up blunt, so I must be a bitch.
I like to drink, so I must be an alcoholic.
I don’t hang out with guys, so I must be a lesbian.
I cut myself, so I must be emo.
I’m bisexual, so none of my girl friends can feel safe.
I laugh and smile, so I cannot be depressed .
I like spending my day at home, so I don’t have any friends.
I am gay, so i must be bullied.
Most of my friends are dudes, so I must be a tomboy.
I’m on Blogger, so I must have zero friends in real life
I’m a Muslim, so I must be a terrorist
I make alot of mistakes, so I must be stupid/retarded.
I’m from a broken family, so I must be a rebel.
I like rasta colors, so I must smoke weed.
I’ve had sex, so I must be a slut.
I’ve made mistakes, so I must be untrustworthy.
I really love him, so I must hold on.
I’m a Filipino, so I must be a maid.
I really love him, so I must be taken for granted.
I’m a Politician, so I must be corrupt.
I’m Blonde, so I must be really stupid.
I’m wearing a black shirt, so I must be emo.
I wear make up, so I must be a flirt.
I make a lot of mistakes, so I must be hated.
I am a teenager, so I must be misunderstood.
I am kinda Blurr, so I must be slow learner.
I am an American, so i must be cruel.
I am a Book Freak, so i must be nerd
I am a Girl, so I must be weak
I am a Malay, so I must be "poyo".
I am PHD student-so it's like permanent head damage!! 
Hohoho I am Not Santa Clause, i am Blogwalkers.
I am not available, so I must be "angau"
Anything else??any stereotyped statement yang korang rasa common dalam life sekarang ni, do inform me ya....boleh la aku add up statement korang tu in this list!! This must be fun ok!!(hahaha)~gelak jahat!!:))


p/s:  the deep red color statement is the statement from other bloggers!!:))


jum terjah bersama: Schubert Serenade ($_$)


February 21, 2011

Hye!!

HEY GUYS!!!

RELATIONSHIP IS NOT A GAME, 
NEITHER IS MARRIAGE OK!!!




Don't play-play with: Schubert Serenade ($_$)

Bye!!!

February 19, 2011

Spread The Love People!!

Salam kawan!!

Life sekarang makin difficult and agak hectic sikit. Banyak sangat benda-benda yang tak disangka muncul dalam hidup. Masih menjalani practical yang sangat penat dan membosankan. Kehidupan kucar-kacir sikit, sebab penat, malas dan susah nak keluar daripada tempat sekarang ni menyebabkan aku agak fed up dengan Life.. Kesempitan wang yang membelenggu hidup seorang pelajar seperti aku di tengah semester memang perkara biasa kerana mnyebabkan aku mengalami kesukaran untuk keluar “berpoya-poya” dan "berlibur" dengan rakan-rakan taulan.haha.. maksud aku keluar untuk meredakan Stress dan Tension yang membelenggu diri seketika ini. Bukan berpoya-poya tanpa arah dan tuju..hehe.. Tambahan pula kesukaran untuk mendapatkan talian internet yang pantas menambahkan lagi rasa stress dan depress aku dengan hidup. Mungkin kerana tempat tinggal aku sekarang agak susah untuk meng-access penggunaan jalur lebar menyebabkan lappy aku kelihatan seperti “nyawa-nyawa ikan”. Antivirus yang sudah sekian kalinya tidak diupdate langsung. Lappy yang sudah lama tidak dihantar servis menyebabkab lappy aku sekarang sangat mudah “syahid underground” dengan sendirinya. Kala aku sedang menaip baris-baris tinta yang bakal aku sebarkan untuk simpanan Blog archive aku, dengan sendirinya tanpa pemberitahuan atau notis akhir, lappy aku akan terus terpadam kabur dan menjadi kelam. Tiada kesempatan untuk aku save kerja-kerja yang sedang aku usaikan. Nasib baik, autosave membantu, sekurang-kurangnya takdalah menangis tidak berlagu aku mengenang nasib dengan lappy aku ni. Nasib baik bukan sedang membuat assignment report industrial training aku sekarang, kalau tidak, mungkin aku give up terus nak start over report industrial training aku ni(erk?? ok, aku tak start pon lagi buat report aku..haha..april da kena submit..addoii..).haha..

Hurm, kadang-kadang aku sendiri menyesali hidup. Rasa menyesal dengan kehidupan sekarang, menyesal kerana tidak memilih sesuatu yang lebih baik pada zaman silam, menyesal kerana tidak menghargai hidup selama 21 tahun ini. Ya, aku menyesal..Tapi, tak ada guna kita menyesali hidup, bila itu jalan yang kita pilih dengan sendirinya. Tapi bukan bermakna bila kita pilih atau buat sesuatu keputusan yang kemudian harinya penyesalan datang bertimpa-timpa, ianya dikira sebagai suatu musibah.. Sentiasa fikirkan positif, mungkin ada hikmah disebaliknya. Mungkin kita sedang berada dalam pengawasan Allah dan ujianNya, untuk lihat kita belajar dari kesilapan sendiri, untuk lihat kita perbetulkan kesilapan itu menjadi sesuatu yang lebih baik pada masa hadapan. Everything is fated kan??Who knows:)

Cuma, kadang-kadang aku rasa macam tak fair bila orang sekeliling suka jaga tepi kain orang lain atau buat judgement pada diri orang lain tanpa lihat keadaan diri sendiri dulu. Kita takkan faham dunia yang kita tak pernah jejak, tapi sekurang-kurangnya kita patut respect dan bukan sekadar buat judgement sendiri dengan apa yang kita sekadar lihat dengan mata kasar. Kita kena faham yang kita hanya orang luar, jangan judge mereka dengan apa yang kita lihat semata-mata. Lagipon hanya diri kita sendiri yang lebih mengenali siapa kita. Bukan orang lain. Dan kita juga tidak mungkin akan mengenali seseorang itu sama seperti mereka mengetahui siapa diri mereka sebenarnya. Cuba kita sentiasa berfikiran positif dan bersangka baik dengan orang lain, mungkin perasan hasad dengki, iri hati, fitnah dan tuduh menuduh tidak akan timbul di kemudian hari. Seperti seorang kakak yang aku kenali sejak 3 tahun lepas. Kakak yang sangat baik hati, terbuka, dan sentiasa bersangka baik terhadap orang lain. Kak Arni nama dia, merangkap sahabat kakak sulung aku. Sekarang berada di United kingdom sejak 2 tahun lepas, sedang menemani sang suami menamatkan master di sana. Sangat lembut dan tidak pernah sekalipun aku dengar kata-kata nista dari mulut kak arni. Bersangka baik dengan orang sekeliling even ada tinta hitam dilemparkan terhadap diri, kak arni memang rilex and cool je. Aku kagum dengan dia, senyuman memang tak pernah lekang di bibir, mempunyai anak-anak yang comel dan petah berbicara disamping IQ yang tinggi, berjaya menawan hati seorang suami yang sangat “LELAKI”, pembimbing, merangkap “super duper protector" of the family yang sangat budiman. Kalau masih single mungkin menjadi igauan para gadis sunti seperti aku. Oppss, takda la.. No heart feeling la derrr!!hehe.. Apa la cerita kak arni sekeluarga kat UK ye?? If tak silap tahun depan diorang akan balik. Balik for good. insyaAllah. 

 It’s been a while since dia left to UK. And adalah contact masa 1st year dia kat sana thru email n Fb, but then dah tak dengar khabar. Busy mungkin. Lagipon, ktorang takde la serapat mana, hanya berhubung sebagai kenalan yang sentiasa contact to each other and berjumpa jika punya waktu, itupon bila kakak aku ajak aku join dia untuk lepak dengan kawan-kawan dia. Almaklumlah, jurang usia agak jauh agak kurang sesuai aku join bicara-bicara para wanita..haha.. Tapi ingatan terhadap kak arni sekeluarga sangat terasa bila aku cuba memutarkan fikiran untuk mengingati siapakah insan yang punyai ciri-ciri seperti yang aku katakan ini.

Erm, susahkan nak cari manusia yang punyai hati melebihi hasad dengki?? Aku?? aku tidakla layak digelar baik kerna aku pon punya perasan negative dalam diri. Tapi aku masih punyai kewarasan bila menebarkan bicara dan tidak bertindak melulu tanpa budi bicara. People tend to make mistake kan. So, masing-masing punya kelemahan diri jadi sentiasa lihat diri sendiri dulu sebelum lihat orang lain. Sentiasa ingat kelemahan diri dulu, before nak judge kelemahan orang lain. Senang cerita, tak semestinya remaja-remaja yang berpeleseran di luar tu tiada arah tuju, tiada ijazah dalam genggaman, dan tak semestinya orang yang tidak tahu berfesyen atau up to date tu “kampong” dan tidak mampu berjaya, and tak semestinya para graduan yang masih menganggur tu tiada mampu berjaya dalam hidup, and tak semstinya orang miskin tu bodoh, mungkin tuah belum menyebelahi diorang kot. Tapi korang yang mengalami situasi macam ni pon, kenalah berusaha.. jangan menunggu emas jatuh ke riba dengan sendiri. Ok kawan-kawan?? Kita mampu mengubahnya. Jadikan hubungan sillaturrahim dan ukhwah lebih rapat diantara satu sama lain dengan sentiasa mengambil berat, memberi pendapat dan menegur dengan cara yang lembut dan personal. Bukan dengan cara yang mengaibkan orang lain ok. Sama la macam berBlog, jadikan blogging ni sebagai medan untuk berkongsi ilmu dan pendapat serta menambah kenalan ya, bukan spread “Negative Rumors” pasal orang lain ok. Let’s Spread the Love People!! Anda mampu mengubahnya (^_*)




and, here ada some of the quotes yang aku adore ok!!do read!!






throw n spill from:  Schubert Serenade ($_$)

February 18, 2011

TEN Things You Wish You'd Never Done...1,2,3 GO!!


ok..act,benda ni ada kawan aku suruh buat tapi kat Fb..memandangkan aku malas nak buat kat fb, aku jawab kat Blog je k...atleast ada sumtin yang aku boleh share..maybe sebab aku kinda tak tau nak post apa da..haha^_*

TEN Things You Wish You'd Never Done.
  • Menyusahkan family sebab kena berhabis duit untuk support my study..beli tiket flight,bagi monthly elaun,beli tu beli nie..semuala..GUILTY ok!!
  • Freehair dikala, yup AKU seorang yang BERTUDUNG...
  • Makan banyak sampai aku overweight...
  • Study Course yang aku ambil sekarang..Regret?? maybe..tak minat course ni sebenarnya..
  • Terlepas kata, mengguris rasa, menghiris luka pada orang sekeliling..
  • Membazir beli benda yang tak penting rather than beli BUKU!!..sebab aku big spender and tak pandai control duit...
  • Bila aku terlalu ikutkan kebendaan dunia dari akhirat..
  • Tinggal solat bila tengah sibuk dengan perihal dunia..regret??ok sangat-sangat menyesal..
  • Tak belajar menjahit and memasak betul-betul dari mak dulu...masa mak tengah sihat..sekarang mak da tak berapa sehat..kerana usia yang makin usai ditelan waktu..
  • Ok..common feeling!! I wish I would never do this..Bila aku ada menaruh perasaan hasad dengki,jelous,menyampah kat orang!!OMG, bapak jahat aku ni.:((

*Nasib baik 10 je..kalau tak mesti banyak lagi benda yang aku regret buat sepanjang hidup ni..haha^_*


ok..aku nak tag 5 orang kawan aku..and next u guys pon kena tag 5 orang lagi ok:))


and, here ada 2 quotes yang aku suka..saja nak share dengan korang ok!!:D

Never compare yourself with another person,

If you did, it is just like Humiliating Yourself.


To the world U maybe one person,

To one person U maybe the World.

thanks baca Derrr!!
Schubert Serenade ($_$)

February 17, 2011

KISAH SEMALAM!!

Ok fine!!aku still dok menghadap Fb n Blog..kenapa??
“pergi buat kerja Derr!!!”  ada suara-suara sang pujangga berkumandang dok suruh aku buat kerja...aiiseyyhh..KERJA??oouucchh, bapak malas gila!!kerja apa??haha..kerja bukak buku and study laa...almaklumlah gatai sangat nak ambil exam awal bulan 4 ni.. before aku balik ke U, ingat nak ambik dulu exam tu..hehe...padahal exam tu tak dalah priority mana(eh tapi penting jugak la gilaa)..final exam kat U lagi penting ok, boleh pulak aku pergi ambil exam merapu-rapu ni..(exam apa??rahsia):P

Yup, bukak buku and study UNA!! mak aku cakap study pagi-pagi sangat bagus sebab waktu pagi adalah waktu paling aktif otak kita berpikir dan paling cepat dapat menerima dan mencerna maklumat:))  samalah dengan mengaji, mak selalu cakap “kakak lepas subuh terus bukak Quran, MENGAJI...barulah senang akak nak ingat surah-surah yang patut akak ingat..”  erm betul cakap mak tu..tapi sekarang aku dan Quran dah makin berenggang.. alasan??busy??tak ada masa??penat??MALAS??yup malas la jawapannya..Mak pernah cakap cuba kakak ibaratkan Quran tu macam novel-novel and buku-buku yang akak selalu dok HADAP sangat, apa nama buku-buku kakak tu?? JANET??JANI??"haha..ambik kau bila mak aku nak berbahasa orang putih..bukan la mak tapi Jane Austen la...haha..act, bukan aku dok menghadap Jane Austen je, Nicholas Spark, Agatha Christie, Dorothy Komsoon, Khaled Hosseini, Hlovate and Lyn Dayana pon aku baca je..  erm tafsir Al-Quran pon ada je aku belek..(tapi belek la, baca sikit-sikit, Cuma tak habis je lagi..)..kiki..Sorry!!akan kuhabiskan nanti:))  almaklumlah membaca ni mana pernah habis!!sampai mati pon belum tentu kita dapat baca banyak buku..betul tak?? Tapi yang tak boleh blah, mak aku boleh pulak ingat minah JANE ni..kahkah!! lawak la mak...:D

Erm  semalam lepas maghrib mak ajak mengaji sama, almaklumlah bukan selalu aku balik untuk jangkamasa yang lama kan..alang-alang da lama dok kat umah ni mak ajak buat macam-macam..mak ajak aku belajar memasak, menjahit, and paling best mak ajak aku BERGOSSIP sama..hehe.. tapi mak cakap bukan bergossip tapi terkenangkan perihal sesuatu dan ambil pengajaran dari kisah seseorang tu..:))~ceh padahal sama jela.gossip jugak~..haha..  masa mengaji semalam banyak gila kot tajwid, bacaan ayat yang mak aku betulkan..konon ala-ala macam proofread paper exam laa..haha...habis mengaji dapatla bebelan percuma and cubitan pedas dari mak... mak cakap “ mesti kakak kat sana jarang mengaji kan??teruk sangat da mak tengok bacaan kakak”....heee..aku sengih jela..da memang betul..jarang sungguh aku menghadap Quran sekarang... zaman sekolah dulu yelah rajin mengaji, masuk pertandingan bacaan Quran apakejadah semua, sekarang??huh harapan jelaa...eheh^_*

Ok, lagi satu aktiviti yang mak aku cukup marah and membebel adalah bila aku dok menghadap lappy...pagi-pagi and tengah-tengah malam aku suka online.. atau lebih tepat bersosial dalam laman-laman sosial sepert FB, Twitter, Blogger nilaa...huwaaa..kena marah lagi..bila aku dok menghadap lappy tengok movie pon mak aku bebel jugak..adooii...so kadang-kadang tu, untuk taknak mengelakkan kena bebel, aku pon bersiap-siap la untuk melangkah keluar pergi berpoya-poya dengan rakan taulan..wink wink^_* ...tapi ni pon kena marah jugak!!haha...mak cakap “ kakak tu perempuan jangan asyik dok melepak je kerjanya..nanti orang tengok orang mengata...” tett..ada aku kesah orang nak mengata ke apa??ahh..i don’t give a cent la to these kind of people!!  Janji hidup aku bahagia..huwaa...tapi dah mak yang tegur apalah daya aku nak melawan, yakan jela..then terus pergi dapur tolong mak buat kerja..Finally, mak takda bebel ke bising-bising da..haha..apalah mak ni, cubalah cakap awal-awal nak suruh kakak tolong buat kerja rumah...jenuh la dok bebel dulu..buat abes karan je..haha..(aku pon tak paham-paham lagi, dah nama anak dara pergila buat kerja...adooii)..Sorry Mak!!

~MAK, insyaAllah kakak promise akan jadi good girl!!BE A GOOD GIRL UNA!!^_*~
good gurl kan aku??huwawawa:D


membebel:  Schubert Serenade ($_$)

February 16, 2011

DERRR!! Baca entry bru gua ni ya!! oowwhh la HITLER!!^_*


Salam semua!!
ok aku nak cerita pasal someone yang agak aku kagumi laa...act kita mngagumi sesuatu perkara baik tentang seseorang tu tak salah..Jangan memuja je..
masa aku dalam semester 5, aku telah pilih tajuk tentang ADOLF HITLER as my assigment for my Critical Thinking paper...(last sem la derr)..tapi baru tergerak hati nak share dengan korang pasal Assignment yang aku buat ni hari ni..so gain some knowledge peeps!!^_*


Jum Start!!
Apa yang bakal korang baca ini ialah sebuah email yang aku terima dari seorang kawan ..then aku  terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu dan aku kongsi bersama korang semua...
Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...Baca and fahamkan elok-elok apa yang cuba aku sampaikan..kisah ini bukan bertujuan untuk membuka aib para NAZI, tapi hanya sekadar satu perkongsian ok..disebalik kekejaman para nazi, ada kebaikan yang tersingkap...kadan-kadang manusia terlalu taksub dengan keburukan orang sampai kebaikan orang tu ktia tak nampak..."sometimes, there are beauty in tragedy la Derrr!!!:))"
 


Based on the discussion between these two people:

Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab -

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.

Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...

Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir...

Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi...

Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh seorang saudara untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.
 
Aku pun telah berusaha mencari beberapa articles berkaitan Adolf Hitler and jumpala a few of them yang sangat helpful for my assignment!!

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.

Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"

3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah.

Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...

Here are some images yang menunjukkan disebalik kekejaman NAZI, 
sebenarnya beliau sangat respect terhadap orang islam dan agama islam..sini ada a few bukti yang aku dapat...:)..perhatikan antara orang-orang NAZI dan Orang-orang islam dalam gambar ini:-)








p/s: Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat..korang jangan misunderstanding ok..apa-apa yang salah and ada yang tak betul..tolong inform dan aku akan betul kan sebab assignment dibuat pada tahun lepas..dah selamat sampai kat tangan lecturer and da dapat marks da pon..hehe..:)



yang memerah otak:  Schubert Serenade ($_$)

YEYE!!NAK BALIK KAMPUS!!

Salam peeps!!:))  

terkenangkan:-

Ok ticket flight nak balik campus da beli!! Sorry mak susahkan mak..kena beli ticket flight..huhu...bulan 4 baru fly...tak sabar nak jumpa kawan-kawan...adooii...EXCITED TERAMAT nie!!!^_*

semalam kak nyah dah fly satu family to japan..even baru fly sehari, rindu gila dekat anak-anak buah yang tak berapa nak comel tapi nakal nak mampos tu..(haziq and hadif)...haha...walaupun aku selalu je gaduh-gaduh dengan diorang, tapi sayang kot...even diorang selalu panggil aku RAKSASA and diorang je nak jadi ULTRAMAN...memang tak aci la kan...yup I miss both of u so damn much...nanti bawakkan mak andak sorang mamat jepun ye..hehe..TAKE CARE AND LIVE WELL YE BUDAK-BUDAK GEMOK!!haha..

then bulan 5 my bestie Thiv pulak balik malaysia...cuti lama dia kata...such a mummy boy betul mamat ni..tiap kali semester break je nak balik malaysia..gedik betul..haha...tapi that is HIM!! zaman sekolah lagi manja ok...oowhh ye panggilan aku untuk dia is MANJA!!even mamat ni ketua pengawas sekolah, tapi dia selalu kena bully..and his SAVIOUR, sapa lagi kalau bukan aku kan..huwawawa...THIV, U OWE ME BIG TIME ok!!!^_*

and bulan 6 pulak kak yang(which my cousin yang sangat rapat dengan aku) nak balik malaysia...rindu kat family dia kata...mula-mula semua macam tak setuju dia balik..alahai bukan lama lagi pon kak yang kat paris..dok jela sana..study elok-elok..bila cuti kitorang bagi idea suruh pergi jalan-jalan..haha..tapi kak yang kata “ banyak kau punya duit nak jalan-jalan...MARA bagi duit untuk study bukan berpoya-poya!!”..haa amek kau..kena sedas!!eleh, macam la ktorg tak tau kak yang guna duit MARA jugak pergi birrmingham n holand for a vacation last year..kiki...(KANTOI!!)

Looking forward for:
> My sweetie cousin punya wedding...next month...(pstt, gua dia punya flower girl woo)
> And a family gathering ramai-ramai akan diadakan soon!!!
> And the buah tangan from kak nyah n kak yang n thiv jugak!!!tak kira..wajib ada!!
   (psstt..kak yang jangan lupa nak bunga tulip ye..and a view of VENICE!!)




ada a few gambar anak buah and view  dekat tempat tinggal diorang b4 ni:)
and anak buah aku 2 orang lelaki yang tak berapa nak COMEL tu je k..haha..yang lagi 2 orang tu anak kepada best friend kak nyah aku yang tinggal at the same neighborhood dengan diorang!!






missing u guys macam orang gilakkk!!!:((

terkenang:  Schubert Serenade ($_$)

February 15, 2011

KAWAN-KAWAN aku sayang aku DERRR!!

pweeiittt!!!

CUBA HABAQ MAI CKET, SAPA JE DALAM DUNIA NI YANG TAK SAYANG AKU??HABAQ MAI!!!hahaha...(tapi betul woo..semua orang sekeliling aku sayang aku,bapak perasan aku ni..haha ):p

erm...nothing much to post..because i can't really write literally!!
just nak beritahu yang aku sayang gila-gila kat kawan-kawan,sahabat-sahabat,member-member, n clan-clan aku!!!huwaaa...sumpah sayang sangat ok...tapi...AKU MALU NK MENGAKU YANG AKU SAYANG KORANG!!!(being ego is really a crime woo):p

so, bila korang tanya aku, "UNA KAU SAYANG AKU TAK?"
aku akan jawab,  " ERKK..YANG KAU TANYA AKU SOALAN LUAR ALAM NI PEHAL??JANGAN NAK MENGGEDIK TANYA AKU SOALAN MACAM TU OK..*(tapi padahal aku Sayang gila-gila ok, cuma aku segan n blushing kott nak mengaku kat korang)..haha.. :D*

walau apa pun, korang are the best...aku mengaku yang aku tak bloeh survive happyly tanpa korang..and if aku ada megguris rasa,hati,perasan kat korang...aku takkan mintak maaf sebab benda tu akan berulang lagi..(aku kan directsinisbapaksarkastiktakretijagahatiorang cket)..hehe..cuma aku minta korang jangan simpan dalam hati laaa...terasa siket-siket,gaduh kawan-kawan tu biasala..kalau  tak ada upside n down dalam friendship, tak thriller n tak ada gimik la DERRR..kiki..betul tak??

so, as a friend this is the only one aku nak cakap....I AM SORRY AND I LOVE U GUYS SO DAMN MUCH!!!(aku cakap sekali je..takda repeat ok)hahaha!!!^_*

LONG LIVES OUR FRIENDSHIP YAAAA!!!:))










ppssttt.....mana2 gambar korang yang aku tak letak bukan bermaksud aku xsayang korang...kawan aku ramai kot...bukan semua aku ada gambar!!but don't worry KORANG TETAP BERMAKNA DALAM HIDUP AKU!!I SWEAR!!TAK TIPU!!hehe....
(gambar-gambar yang sempat aku grab..oouucchh zaman dulu kala ni):p
SARANGHAE!!!

don't mock ok:  Schubert Serenade ($_$)

February 14, 2011

Aku Rasa Sangat Down:((

Have you ever denied your feelings for someone because your fear of rejection was to hard to handle?? Hurm..sigh...

Everything is fated laa..  yup, it’s worth it to be with the one you love tapi kalau dah tertulis dia bukan jodoh kita, kita kenalah redha dengan ketentuan ilahi kan.

Failure dalam relationship is something.  It kills bila kita dah put our heart into it, especially perempuan.  Hati kita sebagai kaum hawa ni lembut.  Girls tend untuk rasa yang relationship went down the drain sebab salah kita..  Betul x?? maybe segelintir rasa macam ni, just like me.  I am in this situation right now. .and it’s really stressed me out..:((

Entalah, tapi bagi aku first love ain’t that easy to forget sebab first cut is the deepest.  bagi korang, tak tau la kan.  Maybe korang rasa aku poyo, emotion oveboard or whatsoever...tapi korang try letakkan diri korang kat tempat aku... Susah untuk aku lupakan dia..  susah untuk aku accept keadaan yang baru tanpa dia..Aku rasa sakit sekarang ni..  sakit sangat-sangat...sakit tanpa luka, sakit yang tiada penawar..

Just give me a little time and space for me to heal :((


Bantu aku untuk terus berdiri teguh:  Schubert Serenade($_$)

VALENTINE vs MAULIDUR RASUL!!!

Hari dan tarikh yang cantik kerana Maulidur Rasul jatuh sehari selepas Hari Valentine..Hikmah atau Musibah ??who knows kan..everything is fated^_*



When i was 17 :  for the first time dapat bunga on valentine day...from a friend..
Tapi dengan niat untuk menyambut, belum pernah rasanya...
Tak perlu untuk tunjukkan kasih sayang anda pada hari valentine je..its more than that...
Malas nak cakap panjang-panjang. You know how to deal with it kan.. :)

Salam Maulidur Rasul untuk warga muslim dan muslimah...
Dan Happy Valentine Day to those yang celebrate it..(insyaAllah tiada orang islam yang mengagumi hari ini, penuh harapan:-)




SAY NO TO VALENTINE DAY!!

LET'S CELEBRATE THE DAY OF OUR PROPHET!!


Rendah diri :  Schubert Serenade ($_$)